Rogaška občina načrtuje gradnjo dislocirane enote doma starejših

Vrednost ocenjena na 2,5 milijona evrov

Občina Rogatec v sodelovanju z Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah načrtuje gradnjo dislocirane enote doma starejših. Lotili so se že priprave dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Vrednost naložbe je ocenjena na okoli 2,5 milijona evrov, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal rogaški župan Martin Mikolič.

Župan pričakuje, da bo gradnja dislocirane enote, ki bo ena največjih naložb v občini, vključena v načrt gradnje domov za starejše v Sloveniji in da bo enota, ki bo imela od 30 do 34 postelj v enoposteljnih sobah, zgrajena do leta 2023.

Gradnja je predvidena na zemljišču, velikem nekaj več kot 8000 kvadratnih metrov, ob stanovanjskih blokih na Hofmanovi ulici v Rogatcu.

Vloga za gradbeno dovoljenje bo predvidoma podana še ta mesec, gradbeno dovoljenje pa naj bi bilo pridobljeno novembra letos. Mikolič pričakuje, da bi gradnjo, ki jo bo financirala država, lahko začela že prihodnje leto. Občina Rogatec pa mora zagotoviti samo sredstva za izdelavo projektne dokumentacije.

Gradnja dislocirane enote, ki bo imela tri etaže, v pritličju pa bodo avla z recepcijo, prostori za druženje, fizioterapija in servisni prostori, je vključena tudi v načrt razvojnih programov Občine Rogatec za obdobje 2020–2023.

Trenutno je 20 starejših občanov Rogatca nastanjenih v šmarskem domu upokojencev in v še nekaterih drugih domovih po državi.

Via
STA
Source
RTV MMC
Preverite tudi
Close
Back to top button