Ptujska občina in država iščeta kupca za nekdanji hostel Kurent

Ptujska občina skupaj z državo išče kupca za objekt nekdanjega mladinskega hotela Kurent na Osojnikovi ulici, s katerim je nazadnje upravljal Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Javno dražbo bodo izvedli 17. februarja, izklicna cena nepremičnine, skupaj z opremo, pa znaša 690.000 evrov.

 

 

Potencialnim kupcem je na voljo skoraj tisoč kvadratnih metrov površin, v katerih je nekoč je deloval hostel Kurent, medtem ko prostori, v katerih deluje Center interesnih dejavnosti (CID) Ptuj, niso del premoženja, ki se prodaja.

Potencialni ponudniki lahko varščino vplačajo do 14. februarja, nepremičnina pa se prodaja kot celota skupaj s premičninami, ki se v prostoru nahajajo.

Omenjeni objekt v središču najstarejšega slovenskega mesta je že nekaj časa prazen, potem ko je po zapletih z zadnjim najemnikom propadel mladinski hotel. Oba lastnika sta se zato odločila za prodajo objekta, katerega nekaj več kot tretjinska lastnica je Mestna občina Ptuj, ostalo je v lasti države.

Prodajo je sicer v občinskem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem v letošnjem letu potrdil tudi mestni svet, ki bo imel zadnjo besedo tudi pri morebitni potrditvi posla.

Kot je povedala ptujska županja Nuška Gajšek, so se za dražbo odločili zaradi dragega vzdrževanja zaprtega objekta in odločitve države, da z njim nima nobenih načrtov. Nekaj povpraševanja je v preteklosti po njenih besedah bilo, a nič konkretnega, vseeno pa upa, da bo dražba uspešna in da bo novi lastnik znal poskrbeti za koristno nadaljnjo usodo objekta.

“Vsekakor bi si želeli, da bi v njem morda uredili stanovanjske enote, saj je to mogoče. Če pa bi ostal mladinski hotel, pa tudi ne bi bilo nič narobe,” je dejala Gajškova in dodala, da na občini o morebitnem odkupu državnega dela ne razmišljajo, saj jim tega proračun ne dopušča.

S ptujskim mladinskim hotelom je pred leti upravljal CŠOD, saj so v njem hkrati izvajali tudi šole v naravi, a so se ga leta 2016 odločili zapreti. Skoraj dve leti pozneje je hostel znova odprl svoja vrata, potem ko sta ga lastnika oddala v najem zasebniku, a zgodba zaradi neizpolnjevanja obveznosti slednjega ni trajala dolgo.

Source
STA
Back to top button