Prva nova stanovanja v celjski soseski Dečkovo naselje naj bi bila vseljiva poleti

V Celju se lahko poleti nadejajo prvih novih stanovanj v soseski Dečkovo naselje, kjer dela potekajo po načrtu in brez težav. Izvajalec ureja strojne in električne instalacije, vgrajuje stavbno pohištvo in suhomontažne sistema v obeh večstanovanjskih stavbah. Prva stanovanja bodo predvidoma vseljiva že poleti, so sporočili s celjske občine.

Pri oddaji novih stanovanj z garažno hišo bo družba Nepremičnine Celje posebno pozornost namenila mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bo del stanovanj prilagojen gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha. Sicer pa so pri projektiranju 142 stanovanj sledili sodobnim bivalnim standardom, ki zagotavljajo trajnostno in kakovostno bivalno okolje.

Vrednost projekta, ki zajema gradnjo šest večstanovanjskih objektov s 142 stanovanji, znaša 16,5 milijona evrov, zaključen pa bo maja prihodnje leto. Finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in pripadajoči prispevek države skupaj znašata 5,7 milijona evrov. Vrednost lastnih sredstev celjske občine je 621.634 evrov, vrednost lastnih sredstev družbe Nepremičnine Celje pa dobrih 10 milijonov evrov.

Gre za največji projekt celjske občine v aktualni finančni perspektivi. Čeprav ima celjska občina največje število javnih najemnih stanovanj na prebivalca v državi, je projekt zaradi vse večjih potreb po tovrstnih stanovanjih zelo pomemben. V Celju je bilo na zadnjem javnem razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj uspešnih 490 upravičencev. Če štejejo še njihove družinske člane, je to nekaj več kot tisoč Celjanov. Med njimi je največ mladih ter mlajša srednja generacija z družinami, ki predstavlja motor razvoja družbe, so še navedli na občini.

Source
STA
Back to top button