Prostovoljnim gasilcem v koprski občini letos skoraj milijon evrov

Mestna občina Koper bo za izvajanje gasilske javne službe tudi letos namenila 150.000 evrov, dodatnih 753.296 evrov je predvidenih za investicije v opremo in gasilske domove. Več kot polovico te vsote bo namenjene za izgradnjo gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Babiči, so sporočili z Mestne občine Koper.

V okviru celovite rekonstrukcije objekta v Babičih, ki se bo začela v prihodnjih dneh, bodo zamenjali dotrajano streho, porušili in na novo zgradili obodne in notranje zidove objekta ter odstranili betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo.

V kleti objekta bodo uredili dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bodo uredili garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano ter vetrolov. V urejeni mansardi bo prostor za komunikacije, druženje in sejna soba. Celotna investicija bo veljala dobrih 440.000 evrov.

V koprskem občinskem proračunu za letos je rezerviranih 30.000 evrov za sofinanciranje gradnje prizidka h gasilskemu domu v Hrvatinih. Naložbo bodo izpeljali v Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Hrvatini, kjer želijo dela začeti še letos.

Koprska občina bo letos 100.000 evrov namenila tudi za nakup gasilske zaščitne in reševalne opreme za vseh deset prostovoljnih gasilskih društev, za sofinanciranje nakupa novih gasilskih vozil pa še dodatnih 145.000 evrov. Nova vozila bodo letos dobili v PGD Osp, PGD Rakitovec in PGD Pobegi-Čežarji.

V okviru participativnega proračuna bo občina letos sanirala sanitarije v gasilskem domu PGD Krkavče v vrednosti 8000 evrov, opremila kuhinjo v gasilskem domu PGD Krkavče v vrednosti 19.499 evrov in uredila učilnico v gasilskem domu PGD Dol za 7000 evrov.

V tem tednu je zato župan Aleš Bržan z Obalno gasilsko zvezo Koper in desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi sklenil pogodbe o financiranju prostovoljnih gasilskih organizacij.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button