HeadlineAktualnoSlovenijaLokalno

ProstoRož gostil prvi sestanek z zmagovalci letošnje Urbane akademije

V petek, 16.04.2021, je ekipa prostoRoža prvič v letošnji sezoni virtualno izvedla uvodni sestanek z letošnjimi zmagovalci natečaja Urbana akademija. Na njem so se posamezne skupine na kratko predstavile in se med sabo seznanile. Ob koncu so sledili še individualni posveti med zmagovalnimi skupinami in organizatorji.

 

 

Urbana akademija je mentorski program za vse urbane kreativce, ki se bodo v praksi učili reševanja problemov v lastnem kraju. Organizacija prostoRož nudi preko projekta izobraževanje in mentorstvo o taktičnem urbanizmu, ustvarjanju prostora, začasni rabi in drugih praksah kreativne urbane revitalizacije. Vsak projekt bo podprt s 1.500 evri za realizacijo projekta, pri kateri bodo sodelovali tudi avtorji sami.

Skupaj s Centrom za Kreativnost so med 30 prijavami za urbanistične intervencije, ki so prispele na poziv, izbrali tri najbolj prepričljive. Na sestanku so se tako predstavili ekipa iz Krškega, Šentjurja in Škofje Loke. O posameznih načrtih skupin si lahko preberete.

V prihodnje bodo sledili sestanki med mladimi ustvarjalci in njihovimi občinami. Vsi trije projekti bodo zaključeni do jeseni 2021.

Foto: prostoRož

ProstoRož je organizacija, ki se ukvarja z dolgoročnimi revitalizacijami posameznih sosesk, pri katerih sodeluje tudi s posamezniki ter različnimi organizacijami na lokalni ravni in je del partnerske mreže platforme Centra za kreativnost. Svojo pozornost preusmerja predvsem na pogosto spregledane javne prostore in jih ureja po meri prebivalcev in obiskovalcev mest. V svojih petnajstih letih delovanja so izvedli že kar veliko število projektov, njihova ekipa pa se je skozi leta večala in združuje danes ljudi iz različnih strok, ki s svojim znanjem omogočajo večdimenzionalen pogled k izzivom mestnega prostora.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Source
prostoRožUredništvo
Back to top button