Prijeli osumljenca za požige v Semedeli

Devetega maja je okoli 4. ure zjutraj na Vodopivčevi ulici v Semedeli v Kopru zagorelo nekaj motornih vozil, požar pa se je razširil tudi na bližnje stanovanjske hiše, iz katerih so se morali stanovalci evakuirati. Gasilci so s hitro intervencijo požar umirili in preprečili nadaljnjo širitev. Nastalo je za 200.000 evrov škode. Požar je bil podtaknjen, policisti Policijske uprave Koper pa so pretekli vikend uspešno zaključili kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja.

»Gre za občana Kopra, 38-letnika, ki ga sumimo tudi več kaznivih dejanj poškodovanja tujih stvari. Ta kazniva dejanja so še v preiskavi. V času preiskave smo osumljenega izsledili, mu vzeli prostost in na njegovem domu opravili hišno preiskavo stanovanja in ostalih prostorov, ki jih osumljeni uporablja. Pri temu smo našli in zasegli predmete, ki so dokaz v kazenskem postopku. Osumljeni je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor,« je povedal Davor Tozan, kriminalistični inšpektor PU Koper.

Osumljencu je zagrožena kazen do pet let zapora, ker gre za veliko materialno škodo. Domnevni motiv je verjetno objestnost, ker ga policisti obravnavajo zaradi več kaznivih dejanj, ki jih bodo v nadaljnji preiskavi tudi poskušali dokazati.

ANA ZUPAN

Back to top button