Pričenja se gradnja Soseske Nova

Prejeli smo obvestilo podjetja ELTA d. o. o., da so pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo soseske Nova v Kopru (nekdanje območje »Toncity«). Po izjavah odgovornih bodo z gradnjo pričeli še v tem mesecu. 

Naj spomnimo:

Začetek gradnje soseske je Elta ob predstavitvi 16. maja lani napovedala za september 2023, vendar zaradi oviranja postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja s strani Miloša Zarića iz Ljubljane gradbeno dovoljenje ni bilo izdano avgusta lani, kot je bilo predvideno, zato septembra še niso mogli pričeti z gradnjo.

Investitor je v soseski Nova predvidel 253 stanovanj. Ob napovedi pričetka del je direktor Elte Aco Kabanica pojasnil, da bo prva faza, ki zajema izgradnjo 125 stanovanj, dokončana v nekaj manj kot dveh letih, preostalih 128 stanovanj iz druge faze pa bo vseljivih pol leta pozneje. »Z deli bomo pričeli v naslednjih dveh tednih z nekoliko pospešenim tempom, da nadoknadimo čas, ki ga je kupcem stanovanj ukradel Miloš Zarić.«

Soseska je zasnovana kot družini prijazna, z veliko zelenimi površinami in promenado med obema karejema. Pri oblikovanju zunanjih površin soseske so se sicer arhitekturno zgledovali po parku ob semedelski promenadi, ki ga je prav tako projektiralo arhitekturno podjetje Enota. Na določenih delih območja bodo predvidoma tudi pisarniške dejavnosti, v pritličju pa načrtujejo lokale, ki bodo primarno namenjeni stanovalcem in obiskovalcem soseske.

Objekti bodo imeli po pet nadstropij in mansardo. Parkirišče bo v celoti urejeno v kletni etaži, parkirna mesta pa se bodo prodajala ločeno. Načeloma bosta na voljo dve parkirni mesti na stanovanje, tako bo možnih okvirno 1000 parkirnih mest, je pojasnil Kabanica. 

Ob napovedi pričetka del so iz Elte sporočili še, da bodo vpisane na čakalno listo za rezervacijo o nadaljnjih korakih obvestili po elektronski pošti.

Ur.

Back to top button