Pri Murski Soboti nastaja nov logistični center Pošte Slovenije

2,5 milijona evrov vredna naložba v neposredni bližini avtoceste

Pošta Slovenije v Murski Soboti gradi nov logistični center, saj se sedanji v središču mesta že nekaj časa spopada s prostorsko stisko.

Ker so zaradi občutne rasti paketnih in logističnih storitev prostori postali premajhni, na novo pa morajo urediti tudi dostop, so se odločili za 2,5 milijona evrov vredno naložbo v novogradnjo zunaj mesta.

Nova lokacija logistične pošte na obrobju prekmurske prestolnice bo na Bakovski ulici, kjer je družba v državni lasti že bila lastnik zemljišča, hkrati pa bo center stal v neposredni bližini avtoceste, kar jim omogoča dobre prometne povezave. Kot so pojasnili na Pošti, zaključek gradnje in selitev na novo lokacijo načrtujejo v drugem četrtletju naslednjega leta.

Nova pošta, ki bo obsegala dobrih 1300 kvadratnih metrov, bo poleg logističnih storitev za pomursko regijo izvajala tudi dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za mesto in bližnjo okolico, v njej pa ne bo okenc za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev. Ta bodo uporabnikom še naprej na voljo na pošti v mestu.

Pretovorna pošta v Murski Soboti je ena od petih regijskih tovrstnih pošt v državi, poleg tistih v Celju, Šenčurju pri Kranju, Kopru in Novi Gorici. Distribucijo logističnega tovora sicer trenutno izvajajo iz 41 lokacij po državi, dolgoročno pa nameravajo zmanjšati število teh lokacij na 15, med katerimi je tudi ta v Murski Soboti.

Distribucijo bodo od tam izvajali po vsej pomurski regiji, kjer je več kot 41.000 gospodinjstev in več kot 4300 podjetij oziroma samostojnih podjetnikov. Izvajanje paketnih in pisemskih storitev pa bodo izvajali v Murski Soboti in Tišini, kjer je več kot 8500 gospodinjstev in več kot 1200 podjetij ter samostojnih podjetnikov.

Na novi logistični pošti bo na začetku zaposlenih predvidoma 42 ljudi. Tja bodo preselili celoten oddelek dostave in nekaj tistih, ki zdaj opravljajo delo za okenci na mestni pošti, zato za zdaj novih zaposlitev ne načrtujejo, vsekakor pa nameravajo glede na rast storitev v prihodnje povečevati število zaposlenih.

Via
STA
Source
RTV MMC
Preverite tudi
Close
Back to top button