Lokalno

Pri Mostecu v ljubljanski Šiški bodo ta teden izvedli sečnjo

V gozdu v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib bodo ob poti, ki vodi od Mosteca proti Drenikovemu vrhu, predvidoma od torka do sobote izvajali sečnjo. Ljubljanska območna enota zavoda za gozdove je za posek označila 32 dreves, kar je 41 kubičnih metrov lesa.

 

 

Med označenimi drevesi za posek je večina rdečih borov, sečnja pa je potrebna predvsem zaradi obnove gozda. Delno gre po pojasnilih ljubljanske območne enote zavoda za gozdove tudi za sanitarni posek oslabelega drevja.

Posek je načrtovan tako v gozdnogospodarskem načrtu gozdnogospodarske enote Ljubljana za obdobje 2015-2024 kot tudi v podrobnih izvedbenih gozdnogojitvenih načrtih, so dodali.

Uporabnikom prostora na Zavodu za gozdove Slovenije svetujejo, naj se v času sečnje zaradi lastne varnosti izognejo delovišču. Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj upoštevajo opozorila ter navodila zavoda in izvajalcev del. Svetujejo jim tudi, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču, pse pa naj imajo na vrvici.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button