Pri Ajdovščini gori že drugič v tem tednu, na delu 160 gasilcev

Na območju zagorelo že v sredo

Nad naseljem Dolga Poljana v občini Ajdovščina je dopoldne zagorelo v gozdu. Manjši požar je bil tam že pred dvema dnevoma, zdaj pa je izbruhnil še obširnejši. Zaradi burje se požar hitro širi proti naselju, na srečo so bili gasilci dovolj hitri.

Aktivirana je celotna gasilska zveza severnoprimorske regije, pomoč pri gašenju gasilcem nudi vojaški helikopter. Na omenjenem območju je že v požaru v sredo pogorelo približno štiri hektarje podrasti in mešanega gozda.

Kot je za Poročila ob 17.00 poročala Mojca Dumančič, evakuacija za zdaj ni bila potrebna, ker so bili gasilci dovolj hitri in učinkoviti, le nekaj prestrašene živine so predvsem zaradi dima preselili v dolino. “Žarišče se je preselilo globlje v gozd in se širi proti vasi Budanje. Vzroka požara ne vedo, bojijo se, da je na delu požigalec, kajti v tem tednu tu gori že drugič.”

“Na terenu je približno 160 gasilcev s celotne severnoprimorske regije, tudi vojaški helikopter pomaga pri gašenju,” je dejal Blaž Mlečnik, vodja intervencije (Gasilsko-reševalni center Ajdovščina).

V občini Ajdovščina je z današnjim dnem razglašena velika požarna ogroženost.

Via
STA
Source
RTV MMC
Back to top button