Prejeli smo: 28. Tedni vseživljenjskega učenja na Obali in Krasu

Ljudske univerze že vrsto let opravljajo vlogo regionalnih koordinatorjev Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) – najvidnejše promocijske kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. Koordinatorji in organizatorji prireditev z njimi opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih ljudje v svojem življenju prevzemamo kot posamezniki, udeleženci na trgu dela ter člani različnih skupnosti. Letos se bodo prireditve zvrstile od 15. maja do 18. junija, zaznamovala pa jih bo krovna tema Evropsko leto spretnosti.

Izbrana slovenska mesta bo v sredo, 24. maja 2023, že trinajsto leto zapored preplavil tudi vseslovenski enodnevni festival Parada učenja, ki bo po nekaj letih premora potekal tudi v Kopru.

Poleg Parade učenja bo v okviru TVU organiziranih vsaj še 60 drugih prireditev. Udeleženci bodo lahko izkoristili možnost za brezplačno udeležbo na predstavitvenih aktivnostih številnih ponudnikov izobraževanj – predavanjih, delavnicah, razstavah in podobnega. Na brezplačne dogodke se lahko prijavite na spletni strani Ljudske univerze Koper od 10. 5. dalje.

Več informacij o posamezni prireditvi na Tednih vseživljenjskega učenja najdete na zemljevidu dogodkov (https://tvu.acs.si/sl/koledar/) in na spletni strani Ljudske univerze Koper (https://www.lu-koper.si/tvu/ ).

 

Tina Rožac, Ljudska univerza Koper

 

Back to top button