Praznik oljk, vina in rib že 20. leto

Tudi letos bo v Izoli potekala tradicionalna etnološka prireditev Praznik oljk, vina in rib, ki bo letos že dvajseta po vrsti. Ampak letošnji praznik prinaša tudi nekaj novosti. Med drugim novo grafično podobo, s katero želijo utrditi prepoznavnost blagovne znamke.

»Z novim logotipom želimo doseči večjo prepoznavnost blagovne znamke, tako v Sloveniji, kot tudi izven meja naše države. V logotipu so karakteristike Izole, torej vsebinski elementi grba občine, ki so golobica, oljčna vejica ter modra barva, ki se prepletajo z označevalnimi elementi praznika, ki so oljke, vino in ribe,« je povedala Vesna Rebec, novoizvoljena direktorica Centra za kulturo, šport in prireditve Izola.

Praznik oljk, vina in rib bo potekal v petek 31. maja in soboto 1. junija na prizoriščih na Ljubljanski ulici, Verdijevi ulici in na Manziolijevem trgu. Na prireditvi bodo razglasili zmagovalce natečaja za Županovo vino in olje za leto 2024.

Število stojnic, na katerih bodo svoje pridelke razstavljali obalni vinarji in oljkarji ter ponudniki raznih kulinaričnih izdelkov, bo letos doseglo rekordno številko. Poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo različnih ribjih jedi in ostalih dobrot iz obalno-kraške regije.  

Jan Bednarik

Back to top button