AktualnoSlovenijaLokalno

Portal Mladi Maribor v prenovljeni podobi in aplikaciji

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor je predstavil prenovljeni Mladi Maribor – spletno in mobilno platformo, ki na enem mestu združuje aktualne dogodke, aktivnosti in priložnosti za mlade, njihova razmišljanja ter pregled nad mariborskimi mladinskimi organizacijami. Menijo, da bo tako lažje slediti dogajanju za mlade v Mariboru in okolici.

Portal Mladi Maribor je informacijska platforma, ki mlade v Mariboru in okolici od leta 2014 informira o informativnih in izobraževalnih dogodkih, natečajih, tekmovanjih, mladinskih prostorih ter možnostih aktivne participacije doma in v tujini. Promovira dejavnosti mladinskih centrov, mladinskih organizacij in organizacij za mlade.

Portal je z letošnjim letom doživel celovito tehnično prenovo. S pomočjo podjetja Leksi se je prestavil na novo, lastno platformo, predvsem pa postaja mladim še bolj dostopen, saj se širi neposredno na mobilne telefone kot aplikacija za operacijska sistema iOS in Android. Mobilna aplikacija Mladi Maribor je odslej brezplačno dostopna v spletnih trgovinah Google Play in Apple App Store.

Osrednja funkcija portala in aplikacije je koledar dogodkov za mlade, ki s sodobnim filtrom omogoča lažje brskanje glede na vrsto dogodkov, starost udeležencev, prizorišča in druge kategorije. “Med blogovskimi zapisi bodo uporabniki spremljali najaktualnejše novice z mladinskega sektorja, stališča mladih in mladinskih organizacij, vtise z dogodkov ter priložnosti za mlade, kot so natečaji, razpisi in pozivi,” pojasnjujejo v MKC Maribor.

Na portalu je predstavljenih več kot 30 mladinskih organizacij in organizacij za mlade.

Znamko Mladi Maribor s spletnim portalom www.mladimaribor.si je po izteku projekta Maribor – Evropska prestolnica mladih 2013 vzpostavila Mestna občina Maribor kot trajnostni učinek in nasledstvo tega naziva. Od leta 2015 za znamko in portal skrbi javni zavod MKC Maribor.

Source
STA
Back to top button