Lokalno

Popovićevi podporniki nadlegovali pravoslavnega duhovnika?

Nov incident pred UE Koper

Pred UE Koper se je včeraj okoli 12 ure zgodil nov incident.

Ko je pravoslavni paroh Tomo Ćirković s soprogo odšel po osebnih opravkih na Upravno enoto Koper ni pričakoval, da mu bodo neoviran vstop v državno ustanovo preprečili podporniki Borisa Popovića, ki so duhovnika nagovarjali naj prispeva podpis za njihovo pobudo. Paroh z obale je zavrnil podpis čemur je sledil verbalni napad s strani zbirateljev. Ko se je odzval na verbalne napade, so ga pričeli vsiljivo fotografirati in snemati. Med branjenjem pred verbalnimi napadi jih je večkrat opozoril naj prenehajo s svojimi dejanji toda to ni zaleglo. Ker se na njihove dodatne provokacije ni odzival, so se zadeve umirile. Strinjal se je s tem, da se pokliče policijo in jo uradno seznani z dogodkom.

Glede na to, da po državi razsaja pandemija novega koronavirusa smo paroha Ćirkovića vprašali ali držijo navedbe zbirateljice podpisov za lokalni spletni tabloid, da s soprogo nista nosila maske.

Dejal je, da na odprtem kjer je moč zagotavljati varnostno razdaljo maske ne nosi, v zaprtih prostorih in tam kjer je potrebna pa jo. Ob tem poziva vse naj spoštujejo preventiven ukrepe in se po nepotrebnem ne približujejo drugim. Pravi, da si je masko nameraval nadeti pred vstopom v prostore upravne enote, saj ni pričakoval, da bo pred vhodom nekdo tako vsiljivo posegel v njegov osebni prostor. Glede na to, da te punce dnevno pristopijo do velikega števila različnih ljudi ne glede na to ali nosijo masko, se boji, da ga je aktivistka s tem zdravstveno ogrozila – s tem pa tudi vse člane njegove družine.

Tomo Ćirković je dobrih 30 let samostojno služboval v okviru Pravoslavne cerkve v Kopru, pred tremi leti pa se mu je pridružil perspektivni mladi paroh Dejan Mandić za katerega se pričakuje, da bo v prihodnje vodil Srpsko pravoslavno cerkev v Kopru.

V minulih tednih smo že poročali o tem, da se Popovićevi podporniki zbirajo v notranjih prostorih upravne enote ter pred vhodom vanje in ovirali nemoten dostop do prostorov in storitev. Posredovala sta že tako policija kot zdravstveni inšpektorat vendar s svojim početjem zbirateljev podpisov to ni odvrnilo od tega, da nadaljujejo s kršenjem epidemioloških ukrepov. Po informacijah z Mestne občine Koper se zbiratelji podpisov ne bi smeli zadrževati tam saj jim zaradi zakonskih razlogov stojnice in zbiranja pred vhodom v upravno enoto občina ni imela možnosti zakonito dovoliti zato jim je odobrila zbiranje podpisov na najbližji javni površini, česar zbiratelji ne spoštujejo.

Source
uredništvo

Povezani Članki

Back to top button