SlovenijaLokalnoGospodarstvo

Podpisana pogodba za prenovo ormoškega vodovoda

Ormoški župan Daniel Vrbnjak je danes s Komunalnim podjetjem Ormož in mariborsko nadzorno družbo Proplus podpisal izvajalsko pogodbo o začetku del v četrtem sklopu projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Drave. Projekt je vreden slabih 8,5 milijona evrov z davkom na dodano vrednost in bo v celoti zaključen do maja 2023.

Omenjeni projekt je bil leta 2014 zastavljen kot projekt treh občin, poleg ormoške še občin Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, njegov osnovni cilj pa je izgradnja ustrezne infrastrukture za kakovostno oskrbo s pitno vodo, tako za obstoječe kakor tudi nove uporabnike.

Med drugim je v sklopu projekta, za katerega je bilo gradbeno dovoljenje izdano v začetku lanskega leta, predvidena gradnja novega vodohrana Kostanj, rekonstrukcije starih vodohranov Hum, Vičanci in Hajndl ter rekonstrukcija prečrpalnice Pušenci.

Ob tem bodo poskrbeli za posodobitev skoraj 26 kilometrov cevovodov na območjih proti Vodrancem, Veliki Nedelji oziroma Podgorcem ter na območju Hajndla.

Gradnja bo predvidoma trajala do konca leta 2022, končni obračun in primopredaja del pa do konca aprila 2023. Operacija bo tako predvidoma zaključena maja 2023, ko bo izplačan tudi zadržani del sredstev. Garancijski roki se bodo predvidoma iztekli maja 2024.

Skoraj polovico sredstev oziroma dobre štiri milijone evrov bo zagotovil evropski kohezijski sklad, še dodatnih 700.000 evrov bo prispevala država iz proračuna. Tretjino denarja oziroma 2,8 milijona evrov bo dodala ormoška občina, preostanek pa ostali dve lokalni skupnosti.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button