Po mirnejši noči pričakujejo, da bodo do večera očistili glavne prometne povezave

Še vedno zaprta tudi cesta Črna na Koroškem-Sleme

Na Bovškem noč ni prinesla novih plazov, so pa še vedno popolnoma zaprte ceste med Trento in Bovcem pri Soči ter cesta med Predelom in Bovcem v Logu pod Mangartom. Od sveta je odrezanih približno 150 prebivalcev.

Tako so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

Poveljnik bovške civilne zaščite Edi Melinc je za STA pojasnil, da se nadaljuje sanacija plazov, ki so se utrgali v soboto. Melinc upa in pričakuje, da bodo lahko do večera očistili sneg z večjih prometnih povezav.

Ponoči se je vreme stabiliziralo, temperature so se nekoliko spustile, kar omogoča sanacijo s snegom zasutih cestišč, je povedal Melinc. V soboto so uspeli ustvariti intervencijsko pot do Mangarta in Soče, danes pa jo bodo poskušali ustvariti še do Trente. Še vedno je zaprta cesta do Vasi na Skali in pri Mlinarici.

Najprej se je v petek zjutraj sicer sprožil snežni plaz pri odcepu za Lepeno. Cesta je bila nato očiščena, kmalu pa se je nedaleč sprožil še en plaz. Ko so čistili tega, se je prvi ponovil. Skupaj so se na cesto vsuli trije.

Melinc znova poziva ljudi, naj se ne odpravljajo na oglede na mesta plazov, saj je nevarnost tam še vedno zelo velika.

Prav tako ostaja zaradi zemeljskega plazu zaprta cesta Libušnje-Vrsno v občini Kobarid. Obvoz je urejen skozi Kamno.

Zaradi zemeljskega plazu je zaprta tudi cesta med Črno na Koroškem in Šoštanjem. V soboto okoli 7. ure zjutraj se je plaz sprožil na cesto Črna na Koroškem-Sleme v naselju Javorje, skoraj istočasno pa je plaz zaprl tudi cesto Črna na Koroškem-Bistra. Obe oviri sta bili odstranjeni, cesti pa odprti. Vendar se je v soboto popoldne v Javorju sprožil nov plaz in znova zaprl cesto Črna na Koroškem-Sleme. Sanacija je predvidena za naslednje dni.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button