Plesna skupina Hoops dance iz Kopra

Na Obali že od leta 2017 deluje plesna skupina Hoops dance, katere ustanoviteljica je licencirana trenerka hula hoopa Anja Hercl. Skupina je skozi leta rasla in sedaj šteje 29 članic.

Hoops dance je plesna vadba z obroči, ki ples združuje še z gimnastiko in akrobatiko. »Leta 2014 sem postala licencirana trenerka hula hoopa. Želela sem iti v tujino, ampak me je zaustavila nosečnost z dvojčicama. Svojim otrokom sem želela ponuditi sproščeno vadbo, kjer bi se lahko zabavali, združevali, povezovali, igrali. Da ni samo trening, ampak tudi igranje. Iz tega smo izhajali,« je povedala Anja.

Treninge, ki razvijajo koordinacijo in fizično moč ter pomagajo k zdravi hrbtenici, obiskujejo dekleta v starosti od 5 do 16 let. Za vrtenje obroča človeško telo potrebuje okoli trideset mišic, pri čemer se krepi in masira center telesa. Vadba se večinoma odvija v Kopru, posamezne tečaje pa je Anja Hercl izvajala tudi že v Izoli in v Luciji.

Dekleta iz skupine Hoops dance se udeležujejo tekmovanj doma in v tujini ter dosegajo izjemne uspehe. »Zadnje tri leta se predstavljamo na raznih tekmovanjih, dekleta so bile lani državne prvakinje. Tudi posamezno dosegajo zlate, srebrne in bronaste medalje. Njihove plesne točke so zelo dobre, primerljive s hiphoperji ali jazzerji, tako da je uspeh dober in bi si želela, da to ohranjajo,« je dejala njihova trenerka.

Treningi potekajo v društvenem prostoru Športnega parka Bonifika, od koder pa bodo kmalu preselile v prostore plesnega kluba Swank na Sermin, saj trenutni prostor ne ustreza povsem njihovim zahtevam. Največji problematiki sta vlaga in plesen, ki sta uničila rekvizite, blazine, promocijske majice in kapucarje. »Že ko sem leta 2017 začela s treningi, je bil prostor v vidno slabem stanju. Večkrat se je v prostor izlila tudi kanalizacija, tako da par ur nismo mogli uporabljati stranišča, ampak najemnino smo mogli vseeno plačati po običajni ceni. Zakaj je ne morejo znižati? Zakaj ne morejo česa urediti? Tu trenirajo tudi drugi klubi, starejše ženske obiskujejo jogo, tu so tudi plesalke na drogu, plesalke irskih plesov, tako da nas je kar nekaj,« je razložila Hercl.

Trenutno se dekleta pripravljajo na plesno gibalno predstavo Vrtiljak mladosti v Gledališču Koper, ki bo na sporedu 17. junija. Predstava bo podkrepljena s svetlobnimi efekti ter različnimi gosti.

ANA ZUPAN

 

 

 

 

 

Back to top button