Osumljeni poskusa umora v Celju še na begu, v zvezi s poskusom uboja v Preboldu štirje pridržani

Krvava dogodka, ki sta se v zadnjih 24 urah zgodila na območju Policijske uprave Celje, sta opredeljena eden kot poskus uboja in drugi kot poskus umora. Osumljenega poskusa umora nekdanje partnerke v Celju še iščejo, v zvezi s poskusom uboja v Preboldu pa so pridržali štiri osebe, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

 

 

Celjski policisti so bili v četrtek okoli 21. ure obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je zaenkrat še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

“Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih družilo več moških, starih med 24 in 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval,” je v današnji izjavi za medije povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti.

Policisti so v zvezi s tem dogodkom ponoči odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. “Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo,” je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Okoli 3. ure so bili policisti obveščeni o še enem nasilnem dogodku, ki ga po najnovejših navedbah obravnavajo kot poskus umora, medtem ko so sprva ocenjevali, da gre za poskus uboja.

V tem primeru je moški v Celju zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. “Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil,” je povedal Turk.

Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. “Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi,” je dodal.

Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti. “Tudi v tem primeru še potekajo aktivnosti kriminalistov in policistov na terenu. Še zbiramo vse potrebne informacije in obvestila ter vodimo aktivnosti za izsleditev osumljenca, ki je na begu,” je pojasnil Turk.

Skupno imajo torej na seznamu pet osumljencev. “V vseh primerih gre za osebe, ki so že bile obravnavane za kazniva dejanja. Pri skupini v Preboldu gre za posameznike, ki so bili obravnavani za nekatera premoženjska dejanja, tudi nekatera kazniva dejanja z elementi nasilja. Pri osumljencu v Celju pa gre za osebo, ki so jo v preteklosti obravnavali za podobno kaznivo dejanje in je že prestala zaporno kazen,” je pojasnil.

Vsi osumljenci so slovenski državljani in imajo stalno prebivališče na območju celjske policijske uprave.

Celjski policisti trenutno obravnavajo še dva podobna primera z začetka tega meseca. 35-letni osumljenec poskusa uboja, ki je 1. januarja na pešpoti ob železnici v Celju zabodel z nožem 38-letnega moškega in ga huje poškodoval, je še vedno na begu.

V noči na ponedeljek pa je v enem od domov upokojencev na območju celjske policijske uprave prišlo do poskusa umora, ko je 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca. Napadalec je v priporu.

Medtem ko so na celjski policijski upravi lani obravnavali štiri tovrstne primere v celotnem letu, jih imajo zdaj toliko že v prvem tednu leta. “Ta zgostitev dogodkov je res nenavadna, ni pa med primeri prav nobene povezave,” je dejal Turk. Dodal je, da zaenkrat zaradi tega nimajo večjih kadrovskih težav. “Zaenkrat funkcioniramo normalno,” je povedal.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button