Občina Tržič dobila gradbeno dovoljenje za prizidek k zdravstvenemu domu

Občina Tržič je prejšnji mesec pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo obstoječega objekta tržiškega zdravstvenega doma in dozidavo prizidka. Investicija, za katero pričakujejo tudi sredstva ministrstva za zdravje, je ocenjena na 3,3 milijona evrov in naj bi bila končana do konca leta 2023, so danes sporočili iz občine.

 

 

“Prostorske zmogljivosti obstoječega objekta ne omogočajo več izvajanja dejavnosti v obsegu in na način, kot je to predvideno s tehničnimi normativi in standardi za izvajanje dejavnosti primarnega zdravstva in preventivnih dejavnosti,” so pojasnili na občini. Zato načrtujejo izgradnjo prizidka z uporabno površino 548 kvadratnih metrov in rekonstrukcijo dela obstoječega objekta zdravstvenega doma s skupno površino 215 kvadratnih metrov.

Kot pojasnjujejo, bo na ta način omogočeno kakovostno in učinkovito izvajanje osnovnih in preventivnih programov, ki se bodo izvajali v okviru Centra za krepitev zdravja, ki deluje v tržiškim zdravstvenem domu. Pridobili bodo tudi prostore za fizioterapijo in delno še prostore za ambulanto nujne medicinske pomoči.

Investitor v ureditev prostorskih pogojev za izvajanje zdravstvene dejavnosti na primarni ravni in preventivnih programov v tržiškem zdravstvenem domu je Občina Tržič, ki se namerava s projektom prijaviti na razpis ministrstva za zdravje. Računa na sredstva iz programa investicij v zdravstvo v obdobju od 2022 do 2030. Projektantska ocena celotne investicije skupaj z DDV znaša 3,32 milijona evrov.

Source
STA
Back to top button