AktualnoSlovenijaLokalno

Občina Podčetrtek v center za promocijo vin, kulture in turizma

Občina Podčetrtek v gospodarskem poslopju na Banovini v Virštanju ureja center za promocijo vin, kulture in turizma. Vrednost projekta je ocenjena na 210.000 evrov in jo bo sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja v višini 100.000 evrov. Dela bodo predvidoma končana julija, je zapisano na spletnih straneh občine.

Po oceni občine bo center pomenil velik prispevek za turistično ponudbo območja Obsotelja in Kozjanskega, saj bo omogočal povezovanje ključnih deležnikov na področju vina, kulture in turizma. Naložba predvideva ureditev vinske kleti s ponudbo lokalnih vinarjev in vinogradnikov in večnamenskega prostora v nadstropju.

Projekt predvideva tudi vzpostavitev spletnega mesta, ki bo omogočalo prodajo lokalno pridelanih vin, česar na območju Obsotelja in Kozjanskega še ni. Projekt bo prav tako omogočal interpretacijo kulturne in gastronomske dediščine, razvoj dodatne turistične ponudbe na podeželju, vzpostavitev novih trženjskih kanalov, povečala se bo tudi prepoznavnost turističnega območja.

Z izvedbo projekta bo občina prispevala k izboljšanju narave, okolja in spodbujala rabo endogenih potencialov ter revitalizirala degradirani objekt kulturne dediščine, objekt Banovine, z novimi vsebinami. Prav tako bo izvedenih pet delavnic na temo povezovanja vin in kulinarike ter spletne prodaje vin, so navedli.

Source
STA
Back to top button