Občina Ankaran pomagala 65 družinam

Vsesplošna draginja je prizadela vse stebre družbe, najbolj pa so prizadeti tisti, ki so že tako ali tako v socialni stiski. Njihovo življenje je postalo skoraj nemogoče, saj ne morejo zadovoljiti osnovnih življenjskih potreb. Občina Ankaran se tega zaveda in že tretje leto zapored v svoj proračun vključuje sredstva za socialno pomoč.

 

Pomoč je namenjena vsem občanom v socialni stiski. Upravičenost do socialne pomoči določa Center za socialno delo. Občina neposredno ne nalaga denarne pomoči, vendar pomaga pri kritju stroškov. Letos so se odzvali na več kot 100 prošenj in pomagali 65 družinam. Večina prošenj je bila za pomoč pri plačilu stroškov hrane, ozimnice in ogrevanja. Občina je pomagala tudi pri nakupu šolskih potrebščin.

Posebnosti socialne pomoči v Občini Ankaran sta, da lahko upravičenci socialno pomoč uporabljajo kar trikrat v letu ter, da dovoljujejo uveljavitev občinskih socialnih pomoči, tudi ko upravičenci niso izkoristili vseh zakonskih možnosti za rešitev socialne stiske, ki jih ponuja država.

Sonja Knežević

Source
Sonja Knežević
Preverite tudi
Close
Back to top button