Naravovarstveniki dobili novo plovilo

Ankaranska občina je kupila nov čoln, s katerim bodo naravovarstveniki lahko tudi z morja nadzorovali dogajanje v Krajinskem parku Debeli rtič.

 

»Čoln je ankaranska občina pridobila v okviru strateškega projekta Poseidon iz programa Interreg SLO-ITA, naložba je vredna dobrih 31.000 evrov,« je iz občine Ankaran sporočil naravovarstveni nadzornik Jani Turk. Plovilo bodo uporabljali ankaranski naravovarstveni nadzorniki v Krajinskem parku Debeli rtič, za izvajanje naravovarstvenega nadzora in monitoringa.

»Plovilo je zelo uporabno, ker ima zelo malo ugreza in lahko z njim zapelješ tudi na obalo, spustiš sprednjo rabo in recimo naložiš smeti ali (upamo, da nikoli) ponesrečenca in tako dalje,« je razložil Turk. Z morja bodo nadzorovali tudi plovila, ki sidrajo preblizu obale, preprečevali ribolov iz čolna, kurjenje ognja ali kampiranje in prenočevanje na plaži. Plovilo je potrebno še registrirati in zavarovati ter opremiti z vsemi nujnimi oznakami, v morje pa naj bi ga spustili še pred novim letom.

 

Ana Lešnik

Source
Ana Lešnik
Back to top button