Na torkovem testiranju v Ajdovščini pozitivni na hitrih testih kasneje negativni

Poudarki zgodbe
  • Pojavlja pa se nova težava, saj jim je, tako kot marsikje drugje po Sloveniji, začelo primanjkovati hitrih testov.

V torek so v Ajdovščini poleg ostalih opravili tudi hitre teste za 51 zaposlenih v šolstvu. Med njimi so odkrili 11 pozitivnih, ki so jih v popoldanskem času povabili še na PCR teste. Ti so pokazali, da so vsi v resnici negativni na okužbo z novim koronavirusom, je za STA danes povedal direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar.

Pozitivnih na hitrih testih je bilo kar 21,6 odstotka vseh testiranih iz šolstva. Zato so se v ajdovskem zdravstvenem domu po nasvetu epidemiologinje odločili in vseh 11, ki so imeli pozitiven test, povabili na testiranje s PCR testi. Vsi rezultati teh so bili negativni.

Poleg 11 oseb iz šolstva so PCR teste opravili še za tri zaposlene iz gospodarstva. Med slednjimi je bil en rezultat negativen, dva pa pozitivna.

Pojavlja pa se nova težava, saj jim je, tako kot marsikje drugje po Sloveniji, začelo primanjkovati hitrih testov. “Danes smo jih dobili okoli 300, samo v sredo pa smo opravili 240 testiranj. Nekako še krpamo in upam, da bomo ta teden dobili novo zalogo,” je povedal Stopar.

V Novi Gorici imajo medtem zaenkrat še dovolj hitrih testov za ta teden. Dnevno Zdravstveni dom Nova Gorica opravi okrog 250 testiranj splošne populacije, je za STA povedala direktorica Petra Kokoravec. Obljubljeno jim je, da bodo v tem tednu dobili novo zalogo testov.

Source
STA
Back to top button