AktualnoSlovenijaLokalno

Na Senovem nov otroški vrtec

Na Senovem so v ponedeljek odprli novozgrajeni energetsko varčen otroški vrtec pri Osnovni šoli XIV. divizije, ki ga obiskuje nekaj več kot 130 otrok. Naložba je stala 3,3 milijona evrov, Občina Krško bo po zakonu o financiranju občin zanjo dobila 2,28 milijona evrov državne podpore, iz Eko sklada pa pričakuje še dobrih 480.000 evrov.

Po podatkih krške občine so v stavbi s 1300 kvadratnimi metri uporabne površine osem vrtčevskih oddelkov, razdelilna kuhinja, zbornica, kabineti, garderobe in skupni prostor oz. telovadnica.

Krški župan Miran Stanko je ob odprtju vrtca poudaril, da njegova skoraj ničenergijska stavba omogoča visoko energetsko učinkovitost oz. majhno porabo energije pri ogrevanju, hlajenju, pripravi tople vode, klimatizaciji in razsvetljavi. Sicer pa so v novem vrtcu zagotovili boljše bivalne in delovne pogoje.

Novi vrtec so zgradili v slabem letu dni, uporabno dovoljenje zanj so dobili 17. marca, je še povedal Stanko.

S krške občine so še sporočili, da so ob gradnji novega vrtca na Senovem v večnamenskem domu na Zdolah lani uredili nove prostore za enoto tamkajšnjega krškega vrtca, končali so prenovo in gradnjo prizidka za Osnovno šolo Koprivnica in nadaljevali umeščanje in gradnjo nove stavbe Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja v krškem mestnem jedru. Letos bodo začeli gradnjo podružnične osnovne šole in otroškega vrtca v Velikem Podlogu, so še sporočili s krške občine.

Source
STA
Back to top button