AktualnoLokalno

Na območju Kopra zasegli večjo količino sadik konoplje

Kriminalisti so v sodelovanju s policijo na območju koprske občine pri 29-letniku opravili hišno preiskavo in v posebej prirejenem prostoru našli 136 sadik ter manjšo količino posušene konoplje. Slednjo so zasegli, zoper moškega pa bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja podana kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Kriminalisti tamkajšnjega Sektorja kriminalistične policije so že v aprilu prejeli anonimni prijavi, da 29-letnik v kletnih prostorih stanovanjske hiše prideluje večjo količino prepovedane droge konoplja. Pozneje so ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za takšen sum.

Tako so na podlagi odredbe preiskovanega sodnika skupaj s policisti 7. junija opravili hišno preiskavo, pri čemer so odkrili prepovedano drogo. Kot so še sporočili s policije, so v kletnih prostorih res našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za kontrolirano prezračevanje in vlaženje prostorov.

Skupno so poleg manjše količine posušene droge zasegli 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 centimetrov ter 45 sadik konoplje, visoke od sedem do 12 centimetrov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button