Na Novomeškem letos nove infrastrukturne naložbe in nadaljevanje lanskih

Mestna občina Novo mesto je za naložbe lani odštela približno 15 milijonov evrov. Več naložb v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov bodo letos nadaljevali in končali, skupaj s temi pa naj bi občina za naložbe letos namenila do 40 milijonov evrov, je novomeški župan Gregor Macedoni napovedal na današnji novinarski konferenci.

 

 

Med lani začetimi naložbami je Macedoni med drugimi navedel prenovo mestnega središča, gradnjo bazenskega kompleksa v Češči vasi, brvi prek Krke v Irči vasi in brvi Loka-Kandija. Občina je lani začela tudi prenovo poslovno-industrijske cone Cikava in več prometnih infrastrukturnih projektov.

Za letos je med drugim napovedal več infrastrukturnih naložb, gradnjo vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi, prenovo ceste v Birčni vasi, Topliške ceste in ceste Pangrč Grm-Gabrje ter morebitni začetek prenove Narodnega doma.

Novomeška občina se bo letos lotila tudi preureditve kuhinje otroškega vrtca Pedenjped in ureditve tamkajšnjih dveh dodatnih igralnic. V vrtcu Labod bodo dogradili štiri igralnice in dvigalo za prevoz hrane. Dve dodatni učilnici bodo s preureditvijo tamkajšnje manjše telovadnice uredili tudi v Osnovni šoli Center.

Na Stadionu Portoval občina letos načrtuje gradnjo nadstrešnice in preureditev zahodne tribune. Letos oz. v jeseni nameravajo končati tudi prenovo meščanske hiše na novomeškem Glavnem trgu 2, je dodal.

Ali bo v jeseni vnovič kandidiral za novomeškega župana in se potegoval za svoj tretji županski mandat, Macedoni danes ni želel razkriti. Pojasnil je, da se glede tega še usklajuje s ključnimi deležniki. Sicer je za to, da bi vnovič kandidiral, več razlogov, po drugi strani pa so tudi razlogi, zaradi katerih se je “danes s politiko težko ukvarjati”, je dodal.

Novomeški župan se je dotaknil tudi prejšnji teden napovedanega odpuščanja v avtomobilski tovarni Revoz. Ocenil je, da je napovedana odpustitev do 450 delavcev za trg dela na Dolenjskem “težak in velik dogodek”.

Glede na to, da so lani odpuščeni Revozovi delavci ob regijskem pomanjkanju ustreznega kadra hitro našli nove zaposlitve, pa nekaj podobnega pričakuje tudi ob letošnjem odpuščanju.

Po njegovem je v regiji še vedno dovolj kadrovskega povpraševanja, dogajanje v zvezi s tem pa bodo na novomeški občini “intenzivno spremljali, in če bo prišlo do kakšnih težjih socialnih situacij, ukrepali skupaj s socialnimi partnerji”, je še napovedal novomeški župan.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button