AktualnoLokalno

Na mariborskih mestnih avtobusih začasno ukinjajo plačevanje z gotovino

V mestnem potniškem prometu v Mariboru s ciljem zajezitve širjenja novega koronavirusa in zaščite tako voznikov kot potnikov od torka ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu. Kot so danes sporočili z občine, gre za začasen ukrep, ki bo na vseh mariborskih mestnih avtobusih veljal do preklica.

“Z ukrepom bomo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstično – z avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih je treba na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic. Nenazadnje je tovrstno plačevanje tudi ugodnejše za potnike, saj ena vožnja v predprodaji stane evro, pri vozniku pa dvakrat več,” so v današnjem sporočilu za javnost izpostavili na mariborski občini.

Potnike pozivajo, naj si pravočasno priskrbijo ustrezne vozovnice v predprodaji. Pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljajo spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop. Obe omogočata brezstični nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami.

Mariborski mestni avtobusi so 8. marca, ko so se v šole vrnili tudi dijaki, ponovno začeli voziti po polnih voznih redih. Vrnili so se na na obseg, kakršen je bil v veljavi pred omejitvijo zaradi epidemije novega koronavirusa, razen nočni krožni liniji 1 in 2, ki sta še vedno v mirovanju, saj je v državi še vedno v veljavi omejitev gibanja po 21. uri.

Na avtobusih še naprej veljajo zaščitni ukrepi, kot so obvezno nošenje maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje razdalje vsaj 1,5 metra.

Source
STA
Back to top button