Na Hajdini bo zrasel nov dom za starejše s 150 posteljami

Lokacija je v neposredni bližini poslovno-stanovanjskega središča, zdravstvene ambulante in lekarne

Med enajstimi načrtovanimi domovi za starejše, ki so prejeli koncesije ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, je tudi dom, ki bo zrasel na Hajdini. Na občini pravijo, da lahko vlagatelj začne takoj graditi.

Koncesijo za dom, v katerem bo na voljo 150 postelj, je prejelo podjetje Spik ing, ki je v lasti zasebne univerze Alma Mater Europaea oziroma družine Toplak.

Po besedah župana Stanka Glažarja so zadeve prostorsko pripravljene tako daleč, da lahko vlagatelj takoj začne graditi. Ob tem je dodal, da je občina že v preteklosti, ko je pripravljala strategijo in vizijo razvoja za prihodnje obdobje, razmišljala o varstvu starejših, zato je v sklopu občinskega prostorskega načrta v ta namen opredelila zemljišče v strogem središču kraja.

“Lokacija je v neposredni bližini poslovno-stanovanjskega središča, zdravstvene ambulante in lekarne,” pravi Glažar in dodaja, da bo občina pri projektu sodelovala z ureditvijo komunalne infrastrukture, medtem ko bo lastnik zemljišča s partnerjem poskrbel za gradnjo in izvajanje dejavnosti.

Glede na veliko povpraševanje in izražen interes bo omenjena naložba po njegovem poskrbela za vsaj delno rešitev kakovostnega in vsem dostopnega sistema oskrbe za starejše.

Domovi morajo biti postavljeni do konca leta 2022

Direktor podjetja Spik ing Smilijan Perović je bil o projektu precej redkobeseden, saj doslej od ministrstva za delo, družino in socialne zadeve doslej še ni prejel nobenega uradnega sklepa ali pogodbe, tako da za zdaj težko pove veliko.

Po njegovih besedah bo dom za 150 starostnikov zgrajen, za zdaj pa še ne želi govoriti, kdo in kako ga bo gradil, saj je za to še prehitro. V skladu z razpisnimi pogoji morajo vsi domovi, ki so tokrat prejeli koncesijo, biti postavljeni do konca leta 2022, a glede na epidemične razmere bodo roki verjetno morali biti nekoliko podaljšani, saj je trenutna časovnica že zelo na tesnem.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button