Morje poplavilo najnižje dele Pirana

Kmalu po 9. uri so v Piranu sprožili sireno zaradi močnega plimovanja in močnega juga. Kot je pojasnil poveljnik tamkajšnje civilne zaščite Robert Zirnstein, je voda na posameznih mestih poplavila najnižje dele mesta. Jugo se krepi, zato so postavili baražo, gasilci in pripadniki civilne zaščite pa so v pripravljenosti.

 

Ob 9.40 so sireno sprožili tudi v Izoli, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Tako se uresničujejo napovedi agencije za okolje, kjer so za danes napovedali, da bo morje poplavilo nižje dele obale, obenem pa se bo krepil jugo, ki bo najmočnejši od dopoldneva do večera.

V piranski civilni zaščiti so v pripravljenosti, nared je tudi črpalka za morebitno črpanje vode. Sicer pa po besedah Zirnsteina pričakujejo, da bo poplavljanje omejeno samo na Piran. Vodotoke so pregledali, prav tako je vodnogospodarsko podjetje Drava dodatno očistilo struge, zato v Sečovljah in Strunjanu, kjer je bilo ob ujmah v začetku meseca najhuje, tokrat ne pričakujejo težav.

Glede na napovedi pa se bo jugo tekom dneva še krepil, kar bi lahko povzročilo višje valovanje, tako da bodo stanje še cel dan spremljali, je še dodal poveljnik piranske civilne zaščite.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button