AktualnoLokalnoGospodarstvoKultura

Mol objavila javno naročilo za obnovo in izgradnjo Centra Rog

Mestna občina Ljubljana (Mol) je objavila javno naročilo za obnovo in izgradnjo Centra Rog. Ocenjene vrednosti naročila Mol ni objavila, ponudbe pa bodo odpirali 23. aprila. Center Rog bo Mol gradila na območju nekdanje tovarne Rog, ki jo je prevzela v posest januarja. Dejanje so pospremili protesti uporabnikov nekdanje tovarne Rog.

Mol pričakuje, da bo izvajalec vsa gradbeno-obrtniška in tudi elektrostrojna dela, vključno s pridobitvijo uporabnega dovoljenja, opravil v 14 mesecih od začetka veljavnosti pogodbe. Kot je razvidno iz razpisne dokumentacije, je predmet pogodbe obnova spomeniškovarstveno zaščitenega objekta nekdanje tovarne Rog, dozidava severne fasade ter izgradnja garaž v kleti, pa tudi ureditev terase in okolice.

Center Rog bo po navedbah Mola zagotovil prostore preko 500 ustvarjalcem in kreativnim skupinam na preko 8000 kvadratnih metrih novih sodobnih produkcijskih površinah.

Mednarodno zasnovan program Centra Rog bo vzpostavil 20 novih produkcijskih prostorov, ki bodo dani za krajša ali daljša obdobja v brezplačen najem različnim produkcijskim skupinam. Sodobno tehnično opremljen Rog Lab bo kot valilnica projektov s področja kreativnih industrij zagotavljal tehnično infrastrukturo.

Sodobna splošna knjižnica bo v enem delu delovala tudi kot specializirana knjižnica za arhitekturo, oblikovanje in kreativne industrije. Center Rog pa bo razpolagal tudi z novo večnamensko dvorano za potrebe razstavne, glasbene, intermedijske ali predavateljske in prezentacijske dejavnosti, piše na spletni strani ljubljana.si. Vrednost projekta je ocenjena na 27,6 milijona evrov.

Prevzemu objekta v posest, ki ga je Mol izvedla 19. januarja, so se uprli uporabniki prostorov znotraj Roga, posredovala je tudi policija. Pozneje je bila na Okrajno sodišče v Ljubljani vložena posestna tožba, saj je skupnost Avtonomne tovarne (AT) Rog zatrjevala, da je Mol uporabnike Roga deložirala brez pravne podlage. Vendar je sodišče v celoti zavrnilo trditve nekdanjih uporabnikov glede kršenja njihovih posestnih pravic.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button