Malica z županom MOK

Včeraj je na Mestni občini Koper potekala malica z županom Alešem Bržanom, ki je odgovoril na nekaj najbolj aktualnih vprašanj. Med njimi je tudi druga javna razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper in dopolnjenega okolijskega poročila za OPN. Trajala bo od 30. maja do 30. junija. Na razgrnjeno gradivo bo možno oddati pripombe in predloge.

Izvedeni bosta dve javni obravnavi, in sicer 6. ter 11. junija v dvorani svetega Frančiška Asiškega ob 18. uri. Predloge in pripombe bodo obravnavali na podlagi strokovnih kriterijev: »Spraševali se bomo, ali je skladno s smernicami države. To je čisto strokovna debata in ne politična, v to se politika sploh ne meša,« je dejal župan. Po zakonu morajo nato Občinski prostorski načrt sprejeti do konca decembra.

Med drugimi aktualnimi tematikami je župan izpostavil tudi, da je v teku projektiranje zdravstvenega centra, ki se bliža koncu. Projektira se tudi dvigalo na Markovcu, na Markovem hribu pa se bo pričela tudi gradnja garažnih hiš.

ANA ZUPAN

Back to top button