HeadlineAktualnoLokalnoKultura

Lutke bodo pripovedovale zgodbe na Koprskih ulicah

V Kopru se bo med 1.7. in 22.8. odvijal lutkovni festival Puf, ki bo privabil umetnike iz različnih držav Evrope. Predstave se bodo odvijale na različnih prizoriščih na prostem v Kopru in nagovarjale tako majhne otroke kot tiste, ki se znajo prepustiti domišljijski zgodbi lutke. Ročno narejene lutke, marionete, improvizirane podobe iz blaga in živa glasba bo obarvala Koprske ulice, ki so bile predolgo prazne.

 

Uličnemu festivalu v Kopru se bo pridružil festival Plavajoči grad (Floating Castle), ki bo 26.7. ob 18.30 na Prešernovem trgu – MUDA privabil glasbenike, ulične umetnike in lutkarje iz celega sveta. Mednarodni umetniški večer je del širšega festivalnega programa, ki se bo za obiskovalce odvijal na gradu Snežnik od 22. do 25.7., za vse ustvarjalce pa teden prej v istrskih vaseh. Okolica snežniškega gradu bo oživela s koncerti, gledališkimi predstavami, žonglerskimi in plesnimi nastopi, lutkami in cirkuškimi skupinami, skratka, združili se bodo ustvarjalci iz celega sveta in ustvarili čarobni dogodek, ki nas ne bo pustil ravnodušne.

Foto: Mednarodni center lutkovne umetnosti Koper

Vsi ustvarjalci glasbe, bodisi izkušeni ali le ljubitelji, inštrumentalisti ali pevci, se lahko prijavijo na orkestralno delavnico mednarodne folklorne glasbe, kjer se bo celoten glasbeni repertoar naučilo po posluhu. Trajal bo od 14. – 25.7., združilo pa se bo kar 60 glasbenikov iz celega sveta. Na festival se lahko prijavijo tudi vsi, ki bi si želeli nastopiti kot glasbeniki oziroma performerji katerekoli zvrsti in prostovoljci, ki bi želeli pomagati pri organizaciji in biti del dogajanja preko delavne pomoči. Informacije za prijavo na orkester, nastop ali prostovoljstvo, so dostopne na Facebook strani Floating Castle Festival.

Mednarodni center Lutkovne umetnosti Koper, ki poleg Puf festivala letos organizira tudi festival Plavajoči grad, je torej poskrbel za vse ljubitelje zgodbe, glasbe in domišljije in nikakor ne le za najmlajšo populacijo.

 

Source
MCLU KoperFacebook Floating Castle

Povezani Članki

Back to top button