HeadlineAktualnoLokalnoKultura

Ljubljanski svetniki danes o občinskih priznanjih in Rogu

Ljubljanski mestni svet bo danes med drugim razpravljal o ustanovitvi javnega zavoda Center Rog. Začrtali bodo njegove dejavnosti in finančno ureditev. Na dnevnem redu imajo svetniki tudi predloge o letošnjih prejemnikih občinskih priznanj. Komisija za častna občana predlaga filozofinjo in sociologinjo Spomenko Hribar in odvetnika Petra Čeferina.

Center Rog je v predlogu sklepa o ustanovitvi zavoda opisan kot meddisciplinarni in multikulturni javni kreativni in proizvodni center. Opredeljuje tudi organe zavoda, in sicer svet, direktorja ter dva njegova pomočnika – programskega vodjo in pomočnika za vodenje financ.

Mestna občina Ljubljana je javno naročilo za obnovo in izgradnjo Centra Rog objavila konec marca. Ocenjene vrednosti naročil ni razkrila, ponudbe pa naj bi odpirali v petek. Center bo po navedbah občine zagotovil prostore preko 500 ustvarjalcem in kreativnim skupinam na več kot 8000 kvadratnih metrih novih sodobnih produkcijskih površinah.

Mednarodno zasnovan program Centra Rog bo vzpostavil 20 novih produkcijskih prostorov, ki bodo dani za krajša ali daljša obdobja v brezplačen najem različnim produkcijskim skupinam.

Mestni svetniki bodo med drugim glasovali tudi o letošnjih prejemnikih občinskih priznanj. Občinska komisije za priznanja za častna meščana predlaga filozofinjo in sociologinjo Spomenko Hribar in odvetnika Petra Čeferina. Potrjevali bodo tudi dobitnike nagrad in plaket glavnega mesta.

Source
STA
Back to top button