AktualnoLokalno

Ljubljanski mestni svetniki tudi o sredstvih za novo stanovanjsko sosesko

Ljubljanske mestne svetnike na današnji seji med drugim čaka nekaj prostorskih aktov, odločali pa bodo tudi o povečanju namenskih sredstev občinskemu stanovanjskemu skladu za realizacijo gradnje stanovanjske soseske Litijska-Pesarska.

V Štepanji vasi ob križišču Litijske s Pesarsko cesto občina načrtuje izgradnjo nove stanovanjske soseske z najmanj 95 neprofitnimi najemnimi stanovanji, z javnim programom v pritličju ob Pesarski cesti, s podzemno garažo, zunanjo ureditvijo ter pripadajočo prometno in komunalno infrastrukturo.

V sklopu načrtovanih večstanovanjskih stavb bosta tudi dve stanovanjski enoti, namenjeni sobivanju starejših, v pritličju enega od objektov pa bo tudi skupnostni prostor z mini kuhinjo in sanitarijami, ki bo namenjen druženju stanovalcev.

Vrednost investicije brez zemljišč in davka je predvidena v višini 8,6 milijona evrov, projekt pa naj bi zaključili leta 2023.

Za realizacijo tega projekta mestna uprava svetnikom predlaga, da premoženje občinskega javnega stanovanjskega sklada povečajo za nekaj manj kot 620.000 evrov, hkrati pa se bo za ta znesek zmanjšala vrednost premoženja občine.

Svetniki bodo ob tem med drugim potrjevali še končni predlog občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje med Kogejevo ulico, Tržaško cesto, Bobenčkovo in bloki na Gorkičevi ulici. Načrt predvideva gradnjo trgovsko-poslovne stavbe na dveh parcelah neposredno ob Tržaški cesti ter večstanovanjske stavbe na zemljiščih ob Bobenčkovi ulici, ki so v lasti fizičnih oseb.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button