Lokalno

Ljubljanska občina bogatejša za tri nove pitnike

S torkom se je začelo koledarsko poletje, v katerega vstopamo v času prvega letošnjega vročinskega vala. Da bi pomagali blažiti vplive poletne vročine so v Mestni občini Ljubljana nedavno postavili tri nove pitnike in tako razširili mrežo pitnikov in fontan s pitno vodo na javnih površinah, so sporočili z ljubljanske občine.

 

 

Enega izmed novih pitnikov so postavili na prenovljenem Trgu mladinskih delovnih brigad. Po pojasnilih občine gre za vizualno dovršen pitnik v obliki črke C. Oblikoval ga je akademski kipar Primož Pugelj, ki je glede oblike dejal, da “simbolizira pot, ki ima zgodovinski pomen povezovanja Trsta in Dunaja”. Na tem mestu je namreč nekoč potekala cesta, ki je povezovala omenjeni mesti, so spomnili.

Prav tako so trgu dodali nov sistem za izposojo električnih koles in prenovili parkirišče za osebna vozila in motorna kolesa na delu trga ob Groharjevi ulici, kjer so uredili tudi parkirna mesta za električna vozila s polnilnico in za gibalno ovirane osebe.

Po novem se pitnik nahaja tudi pri igrišču za mini golf v parku Tivoli, kjer so obenem končali obnovo fontane ob kotalkališču in športnih igriščih v parku Tivoli. Slednjo je leta 1965 zasnoval arhitekt Marjan Božič.

Pitnik so postavili še na Cesti v Gorice. Skupno je tako v Ljubljani na voljo 51 pitnikov in pet fontan, na katerih se lahko odžejajo in osvežijo mimoidoči.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button