LifeClass hoteli v outsourcing sobaric

Spomladi je hotelo podjetje Istrabenz Turizem v svoje hotele uvesti nov način čiščenja, ki bi ga po novem izvajali zunanji delavci družbe Aktiva čiščenje. Po pritožbah sindikatov pa so se odločili, da čiščenja in stalnih delavcev takrat ne bodo prenesli na zunanjega delavca. A zdaj se znova pojavljajo sumi, da se bo sodelovanje med podjetjem Istrabenz Turizem in družbo Aktiva čiščenje okrepilo.

»Sobaric naj bi bilo dovolj zgolj za hotel in terme. Zato se je uprava odločila, da bo dala opravljanje nalog sobaric na outsourcing zunanjemu izvajalcu. To pomeni, da bo od naših šestih hotelov, ki jih upravlja družba Istrabenz Turizem, le en ostal pod okriljem stalno zaposlenih sobaric,« pravi predsednik Sindikata GIT Istrabenz Turizem Andrej Grahor.

Junija sindikati niso nasprotovali sodelovanju z družbo Aktiva čiščenje v hotelih, ki večinoma obratujejo med turistično sezono. Zdaj pa se obeta, da bo Aktiva prevzela tudi čiščenje hotela Slovenija, ki je zelo aktiven čez celo leto. Temu v sindikatih močno nasprotujejo, saj menijo, da je treba v takšnih hotelih imeti stalne delavce.

Sobarice trenutno delajo v negotovosti in so zaskrbljene za svoj delovni položaj. Negotovost otežuje tudi zaposlovanje novih delavcev. Sindikat podjetju očita, da zgolj pripravljajo teren za uvedbo zunanjega izvajalca. Po njihovem mnenju v podjetju niso naredili dovolj, da bi zaposlili nove delavce. »Mogoče se ni naredilo dovolj, da bi se delovno okolje prikazalo kot stabilno. Vse te govorice tudi vplivajo na zunanji svet in na okolje v katerem delamo,« je dejal Grahor. »Ljudje se bodo verjetno z zadržkom prijavljali nekam, kjer vedo, da ne bodo imeli nekega stabilnega delovnega okolja«.

SONJA KNEŽEVIĆ

Back to top button