Ladijski prevozi med občinami celo poletje

Od 27. junija do 3. septembra boste lahko dobesedno pluli med vsemi štirimi obalnimi občinami. Regionalni razvojni center Koper namreč že tradicionalno vzpostavlja ladijski prevoz potnikov in koles. Prevoz bo potekal dvakrat dnevno: dopoldne in popoldne, vsak dan, razen ob ponedeljkih.

Cena bo variirala od dveh do petih evrov, odvisno od relacije. Na ladjico bo možno pripeljati tudi svoje kolo, kar vas bo stalo en evro. Predvidenih je 10 nosilcev za kolesa, za potnike pa bo na voljo 70 mest. Rezervacije ne bodo možne, ampak bo delovalo po principu, »kdor prvi pride, prvi melje.«

»Prvič smo ladijske prevoze uvedli nesrečnega leta 2020, ko je bilo potrebno distanciranje na ladji. Odzivi so bili dobri in sedaj nas že pred sezono kličejo, ali bomo prevoze organizirali tudi letos. Prepričani smo, da bodo tudi letos odzivi zelo dobri,« je povedala Heidi Olenik, vodja projektov Regionalnega razvojnega centra Koper.

Ladja Zlatoperka bo potnike v Ankaranu prevzela na pomolu Valdoltra, v Kopru na zunanji obali na parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred Hotelom Marina, v Piranu pa bo vstopno oziroma izstopno mesto pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku.

Prvega julija bodo vzpostavili tudi avtobusne prevoze za potnike in kolesa, imenovan KoloBus.

ANA ZUPAN

Preverite tudi
Close
Back to top button