LokalnoGospodarstvo

Kranjski mestni svet tokrat dal soglasje za novo igralnico

Kranjski mestni svet je na dopisni seji, ki je potekala od torka do danes, dal soglasje k vzpostavitvi igralnice v nakupovalnem centru Planet Tuš. O tej temi so svetniki razpravljali že lansko pomlad, ko so podelitev soglasja zavrnili. Tokrat pa je družba P&P Marketing, ki je del skupine Admiral Slovenija, soglasje za novo igralnico dobila.

 

 

Po lanskem neuspehu na kranjskem mestnem svetu je družba P&P Marketing pol leta pozneje znova dala pobudo za vzpostavitev igralnice. Ministrstvo za finance, ki mora pred morebitno dodelitvijo državne koncesije za opravljanje igralniške dejavnosti pridobiti soglasje lokalne skupnosti, je tako znova pozvalo mestno občino, naj se o tem izreče, in sicer do 15. januarja, so sporočili iz kranjske občine.

Kakor navajajo v družbi P&P Marketing, ki je del skupine Admiral Slovenija v lasti avstrijskega igralniškega velikana Novomatic, je predlagana lokacija zanimiva za igralnico tako glede na število prebivalcev in turistično ponudbo na območju občine kot glede na uravnoteženost lokacije s ponudbo prirejanja posebnih iger na srečo. Kranj sicer že ima en igralni salon, vendar v središču mesta.

V nekaj več kot 400 kvadratnih metrov velikem igralnem salonu, ki bo predvidoma odprt 24 ur na dan, načrtujejo 105 igralnih mest in elektronsko ruleto z osmimi igralnimi mesti. Vse investicije bodo financirali iz lastnih sredstev skupine Admiral Slovenija, ki v Sloveniji upravlja z devetimi igralnimi saloni, med drugim tudi s salonom v Lescah.

V novi igralnici, ki naj bi jo odprli junija letos, bo delo predvidoma dobilo približno 20 zaposlenih in nekaj študentov, ki bodo, kot zagotavljajo investitorji, skrbeli tudi za odgovorno igralništvo, predvsem na podlagi opazovanja in svetovanja. Poudarjajo tudi, da nov igralni salon ne bo v neposredni bližini stanovanjskih območij, vzgojno-izobraževalnih zavodov in zdravstvenih ter verskih ustanov.

Po izračunih Mestne občine Kranj bo občina od koncesnin od nove igralnice letos v občinski proračun dobila 130.000 evrov, v naslednjem letu dobrih 300.000 evrov, nato pa vsako leto okoli 350.000 evrov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button