AktualnoSlovenijaLokalnoGospodarstvo

Koprska občina znova podaljšala rok za oddajo izhodišč za prostorski načrt za Slavnik

Koprska občina je zaradi še veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa znova podaljšala rok objave predloga izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje nekdanjih Slavnikovih garaž, in sicer do 21. aprila.

Predlog izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta Slavnik bo v prostorih krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – center javno objavljen do vključno 21. aprila. Do tega datuma imajo zainteresirana javnost, nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci urejanja prostora možnost podaje pisnih pripomb in predlogov ter tako aktivno sodelovati pri oblikovanju končnih izhodišč, so sporočili z mestne občine.

Občina je določila tudi nov datum javne predstavitve. Če bo epidemiološka slika to omogočala, jo bodo izpeljali 14. aprila. Zaradi trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje in zajezitev okužb z novim koronavirusom bo število udeležencev na javni predstavitvi omejeno. Zainteresirani morajo zato svojo udeležbo predhodno najaviti.

Način izvedbe javne predstavitve bodo podrobneje objavili 12. aprila na spletni strani občine ter na sedežih krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom in Koper – center.

Kot so še napovedali na občini, se bo koprski župan Aleš Bržan v vmesnem času sestal s predstavniki Civilne iniciative Novi Slavnik, predstavniki krajevnih skupnosti ter investitorjem, da bi uskladil stališča in poiskal skupno rešitev za nadaljnji razvoj tega območja.

Koprska občina je objavo predloga izhodišč za ureditev območja nekdanjih Slavnikovih garaž začela na pobudo investitorja, ki želi urediti in znova oživiti ta zapuščeni in degradirani del mesta. Na njem si med drugim želi zgraditi tri večstanovanjske objekte, poslovni objekt in hotel s petimi oz. šestimi etažami višine do največ 28 metrov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button