Glasbeni festival na portoroški plaži

Župan Občine Piran Andrej Korenika je minuli teden na novinarski konferenci napovedal vrnitev Portoroških noči, ki bodo potekale med 15. in 18. avgustom. Vrsto različnih poletnih dogodkov bosta organizirala Turistično združenje Portorož in Avditorij Portorož.

Po več kot dvajsetih letih bo konec meseca na portoroški plaži nastopil Gramatik – Denis Jašarević, Portorožan, ki je zaradi svoje glasbe poletel v Ameriko in tam zaslovel. Kako mu je to uspelo? “Ponavadi se mora za uspeh v čemerkoli prekriti cel kup faktorjev. Če delaš v kreativnih vodah, moraš najprej imeti talent, da je to kar ponujaš, nekaj posebnega, potem moraš to znati tržiti, torej sebe kot umetnika, in na koncu moraš imeti še malo sreče, da si ob pravem času na pravem mestu. Vse te stvari morajo na koncu priti skupaj, da lahko rečemo, da je nekaj uspešno, pa to ne velja samo za glasbo, ampak za vsa področja. Moja zgodba se je v bistvu začela tako, da sem na spletno stran beatport.com začel nalagati svojo glasbo in moj album je postal zelo uspešen. Tako me je zasledil agent, s katerim sodelujem še danes in me povabil v Ameriko, ker so v tistem času v Ameriki umetniki delali podobno glasbo, kot sem jo sam, neke vrste mešanico hiphopa in jezne elektronike – in mi ponudil opcijo, da bi se lahko pridružil njihovi turneji po svetu in odpiral njihove koncerte. In sem šel, saj nisem imel kaj izgubiti, ne glede na izid. Od takrat se nisem več vrnil,” se nasmeje Gramatik.

Na novinarski konferenci je dodal, da so nekoč, še kot srednješolci, prav na portoroški plaži organizirali zabave. Vesel je, da se mu bodo nekdanje sanje uresničile in da bo tudi na slovenski obali končno enodnevni festival glasbe. “Do zdaj ni bilo nekega interesa s strani prejšnjih županov in županj in očitno tudi čas ni bil pravi. Zdaj pa imamo župana, ki je super in dejansko zainteresiran za organizacijo dogodka na portoroški plaži na tem nivoju. Res sem vesel, da je končno prišlo do tega.”

V Portorožu Gramatika spremlja tudi njegova ekipa, že tako pa je obdan s prijatelji iz otroštva, s katerimi od nekdaj deli ljubezen do glasbe.

Na seznamu nastopajočih bodo poleg Gramatika še Teo Collori & Momento Cigano, Gisaza, Benjamin Shock Live z gosti, Drill, Masayah in Brale.

ANA LEŠNIK

 

Back to top button