Dnevi odprtih vrat Obalnih lekarn Koper

Slovenske lekarne vsako leto septembra priredijo Dneve odprtih vrat na temo prehrane in zdravil. Pobudi so priključene tudi Obalne Lekarne Koper, ki bodo od 11. do 19. septembra pred svojimi izpostavami postavile stojnico. Obiskali smo jih na Titovem trgu, kjer je akcija potekala v ponedeljek. »Na temo prehrane in zdravil imamo vsak september brezplačne meritve v vseh obalnih  mestih, kjer so prisotne Obalne lekarne. Ponujamo meritve holesterola, sladkorja v krvi in krvnega tlaka ter svetujemo, s katerimi zeliščnimi pripravki si lahko pri težavah pomagamo,« je povedala Vesna Janjič iz Obalnih lekarn.

 

Pred osrednjo koprsko lekarno se je v dopoldanskih urah zvrstilo okoli štirideset ljudi, ki so prišli preverit svoje zdravstveno stanje in poklepetat s farmacevti. Poleg zeliščnih izdelkov galenskih laboratorijev so jim na stojnici postregli tudi s čajem za čiščenje krvi.

V ponedeljek, 18. septembra, bodo meritve in svetovanje izvajali še pred lekarno v Hrpeljah, v torek, 19. septembra, pa pred lekarno v Semedeli.

Foto: Sonja Knežević

Source
Eva Brajkovič
Preverite tudi
Close
Back to top button