AktualnoLokalno

Civilna iniciativa gibanje za Izolo – izjava za javnost

Zmagali smo!

 

 

Čestitke in zahvala vsem 3069 Izolankam in Izolanom, ki ste z glasom PROTI podprli referendum o Občinskem prostorskem načrtu Občine Izola v nedeljo 9.1.2022. Hvala vsem, ki ste šli na referendum. To je bila prva zmaga ljudske volje na lokalni ravni v Sloveniji, ki se je nanašala na krovni prostorski akt občine. Tega se moramo zavedati, kakor tudi, da je  v času kovida dosežena skoraj 32% udeležba. Občinska oblast skuša zmago zmanjšati in na občinski spletni strani »straši« svoje lastne občane z zavajanjem o veljavnosti določenih občinskih prostorskih aktov.  Poraz je težko priznati, še težje je priznati da ne verjamejo svojim občanom.

Poplačan je bil ves trud in številne ure vseh prostovoljcev, ki so nesebično sodelovali na vseh ravneh od 8.julija 2021 dalje. Samo s skupnimi močmi smo bili slišani in uspešni.

Zahvala vsem donatorjem, ki so s svojimi denarnimi prispevki pripomogli, da smo uspeli uresničiti skromno referendumsko kampanjo.

Zahvala gre tudi listi Izola Prihodnosti, in listi Izolani, ki sta naš trud podprli.

Dokazali smo, da lahko soodločamo o našem skupnem prostoru. Z vašo podporo bomo tudi pri sprejemanju novega OPN naredili vse, kar je v naši moči, da bosta naše mesto in podeželje urejena po meri vseh nas.

Še enkrat hvala vsem in vsakemu posebej.

Civilna iniciativa - Gibanje za Izolo

Back to top button