Lokalno

Celjski Dom ob Savinji in žalski Dom Nine Pokorn v infrastrukturna vlaganja

Dom starejših ob Savinji Celje in Dom Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu sta pridobila sredstva iz razpisa za infrastrukturna vlaganja. Kot je za STA povedala direktorica celjskega doma Bojana Mazil Šolinc, so pridobili nekaj več kot 717.000 evrov, medtem ko je direktor Doma Nine Pokorn Tomaž Lenart dejal, da so prejeli 500.000 evrov.

V celjskem Domu ob Savinji bodo s pridobljenimi sredstvi uredili dodatnih 16 namestitev, trenutno pa imajo v domu 252 postelj. Za ureditev dodatnih postelj, ki jih bodo namenili za zagotavljanje začasnih namestitev za osebe starejše od 65 let, bo dom prispeval tudi najmanj 400.000 evrov lastnih sredstev, je dejala Mazil Šolinčeva.

Dodala je še, da bodo z aktivnostmi začeli takoj, po časovnici pa morajo biti vsa dela končana junija prihodnje leto.

Kot je za STA povedal Lenart, je eden izmed dolgoročnih načrtov Doma Nine Pokorn tudi vzpostavitev dnevnega varstva starejših. Starejši občani žalske občine sedaj namreč uporabljajo storitve dnevnega varstva v drugih občinah. Z dejavnostjo dnevnega centra za starejše bodo nekako zaokrožili vizijo razvoja njihovega zavoda, ocenjuje Lenart.

Dejal je tudi, da so izredno veseli pridobitve omenjenih sredstev za nakup in prenovo nepremičnine v žalski občini ter za nakup vozila, ki bo služil za prevoz oseb iz dnevnega varstva. Načrtujejo varstvo za najmanj 15 oseb, če bo vse šlo po načrtih bi s samo dejavnostjo pričeli v drugi polovici letošnjega leta.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button