RekreacijaLokalno

Celjska in velenjska občina uredili progi za smučarski tek in sankališči

Celjska in velenjska občina sta uredili tekaški progi za smučarski tek ter sankaški površini. Kot je danes v izjavi za medije povedal direktor celjskega podjetja ZPO Ivan Pfeifer, je tekaška proga, ki so jo uredili v mestnemu parku, dolga 400 metrov, uradno jo bodo odprli v soboto, ali bodo uredili kakšen poligon, pa še razmišljajo.

 

 

Pfeifer je dejal, da si bo možno opremo za smučarski tek brezplačno izposoditi, v obliki donacije so prejeli šest kompletov za tek, uporaba tekaške proge bo prav tako brezplačna.

Za pripravo tehničnega snega so kupili dva snežna topova, hladilnico vode in visokotlačno črpalko, če bo možno bodo tekaško progo tudi podaljšali. Pfeifer je naložbo ocenil na okoli 86.000 evrov. Sankališče za majhne otroke bo po njegovih besedah zaživelo na otroškem igrišču parka.

V teh dneh, ko so bile temperature dovolj nizke, je velenjska občina s snežnim topom na Visti ob Velenjskemu jezeru naredila dovolj snega, da je od tega tedna na voljo še dodatnih 180 metrov tekaške steze za klasični slog in skating, skupaj torej 560 metrov. Od četrtka dalje pa je na voljo tudi sankališče v izmeri 40 krat 60 metrov, ki je primerno tudi za prve smučarske zavoje najmlajših. Vse je osvetljeno, mini smučišče in sankališče pa sta zaradi večje varnosti ločena z naletno mrežo.

V četrtek so na Visti trenirali tudi člani Smučarskoskakalnega kluba Velenje.

Obratovalni čas tekaške proge, ki jo dnevno obišče približno 70 tekačev, je vsak dan od 8. do 20. ure. Na Visti omogočajo tudi izposojo tekaške opreme. Tekaška proga je ograjena, vstop je mogoč pri Beli dvorani. Ograjeno je tudi sankališče. S snežnim topom je bilo narejenega več kot 3000 kubičnih metrov tehničnega snega.

Tekaško progo in sankališče je velenjska občina uredila v sodelovanju s Športno-rekreacijskim zavodom Rdeča dvorana, Smučarskoskakalnim klubom Velenje, Športno zvezo Velenje in Zavodom za turizem Šaleške doline. Občina pa je za ta projekt namenila 25.000 evrov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button