AktualnoSlovenijaLokalno

Brezplačni prevozi starostnikov od danes tudi v Lendavi

Poudarki zgodbe
  • Vozniki prostovoljci bodo vozili od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa bodo dneve in ure tudi prilagodili potrebam. Potniki se morajo najaviti tri dni pred storitvijo

Tudi v Lendavi imajo kot druga prekmurska in 53. slovenska občina od danes Prostofer oziroma brezplačne prevoze za starostnike. Prva bo možnost prevoza izkoristila 81-letna občanka iz Petišovcev, ki jo bo prostovoljni voznik odpeljal k zobozdravniku.

Občinsko vozilo za uporabo v vseslovenskem trajnostnem prostovoljnem projektu za mobilnost starejših so predali v uporabo prejšnji teden, ko so na kratko tudi usposabljali prve voznike.

Pri zagonu projekta je pomagalo Društvo upokojencev Lendava, pridružili so se mu tudi drugi prostovoljci. Zainteresirane voznike, ki bi želeli postati prostoferji, na občini pozivajo, naj jim to sporočijo in tako olajšajo življenje občanom.

Vozniki prostovoljci bodo vozili od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa bodo dneve in ure tudi prilagodili potrebam. Potniki se morajo najaviti tri dni pred storitvijo

Prostofer je nastal iz besed prostovoljni in šofer kot projekt zavoda Zlata mreža. Povezuje starejše, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, ter starejše aktivne voznike, ki pri tem pomagajo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button