Lokalno

Arsenovič pozval izvajalce del v Pristanu k pravočasnemu končanju del

Mariborski župan Saša Arsenovič je na ponedeljkovem sestanku oba izvajalca del v starem delu kopališča Pristan opozoril na čim prejšnje dokončanje del, saj se pogodbeni roki iztečejo že konec tega meseca. Ob tem je dodal, da projekta ne potekata s takšno dinamiko, da ne bi zbujala dvoma o tem, da bodo dela končana v naslednjih osmih dneh.

 

 

Rok za dokončanje celovite energetske sanacije in ureditve prezračevanja z ureditvijo garderob, sanitarij in vhodne avle pri srednjem bazenu se izteče 30. novembra, zato se je vodstvo mariborske občine kot naročnika investicij sestalo z občinsko projektno pisarno, ki vodi investicijo, ter predstavniki projektantov, izvajalcev in nadzora.

Kot so sporočili iz mestne občine, so naredili presek stanja, predvsem pa so govorili o korakih in ukrepih, ki so potrebni, da bosta investiciji končani v pogodbenem roku. Ob tem so spomnili, da je bil pogodbeni rok za oba projekta že podaljšan. Rok za ureditev prezračevanja, ki ga izvaja Energo projekt, celo dvakrat, enkrat pa tudi za energetsko sanacijo, ki jo izvaja Senmed.

Arsenovič je zato oba izvajalca opozoril, da ostaja pogodbeni rok nespremenjen, zato naj podvojijo napore, da bodo dela do konca novembra zaključena. Pogodbena vrednost energetske sanacije je nekaj manj kot 700.000 evrov, prezračevanja in ureditve prostorov pa skoraj 940.000 evrov.

Direktorja obeh podjetij, ki investiciji izvajata s podizvajalci, sicer kot ključni dejavnik za zaplete in zamude navajata nekatere prilagoditve, kar še posebej velja pri urejanju prezračevanja, ter dolge dobavne dobe in višje stroške materialov kot posledice zaostrenih razmer na svetovnih trgih.

Kot še dodajajo na mestni občini, je bilo uporabno dovoljenje po končani rekonstrukciji srednjega bazena pridobljeno, a ta ne more sprejeti kopalcev, dokler nista zaključeni tudi investiciji, ki sta v teku.

Stari del tega edinega javnega pokritega kopališča v Mariboru je že več let zaprt, obnovitvenim delom pa kar ni videti konca. Obnova srednjega bazena, h kateri je občina takrat še pod vodstvom župana Andreja Fištravca najprej pristopila, je sicer že zaključena, trenutno pa potekajo še dela na ostali opremi tega okoli 50 let starega kopališča.

Zaradi zaprtja bazena ima upravljavec kopališča, družba Šport Maribor, velik izpad prihodkov, najbolj problematična pa je nezmožnost izvajanja plavalnih tečajev za osnovne šole.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button