30. Mega Eurofest uspešno zaključen

Včeraj se je zaključil šestdnevni rokometni festival Eurofest. Letos je potekal že 30. leto zapored, zato so ga organizatorji poimenovali Mega Eurofest. V teh dneh so poleg tekem na 10ih igrišči, ki so potekale čez dan, zvečer bile na sporedu razne zabavne vsebine, vse od karaok pa do izbora Mister in Miss Eurofesta. Na turnirju se je zbralo 243 ekip in čez 4000 udeležencev iz 20 držav.

Zaključna prireditev je potekala na Ukmarjevem trgu, kjer so najboljšim podelili pokale in medalje. Med njimi so bili tudi slovenski predstavniki rokometnih klubov, med katerimi so se na stopničkah največkrat znašli prav domačini iz RD Koper.

Po prireditvi je glavni organizator Tone Barič dejal, da je vse potekalo po načrtih, po godu pa jim je bilo tudi vreme, ki je bilo vse dni sončno. »Na koncu je vse prekrasno, sploh, ko vidiš takšno maso veselih udeležencev. Organizatorjem nam po koncu pade kamen s srca. Ponosni smo na organizacijski odbor in dobro ekipo mladih, saj malokdo ve, kakšen podvig je organizacija tako velike prireditve.«

Počitek po tako velikem dogodku pa pri glavnemu organizatorju še ni na sporedu, saj se že odpravlja v Italijo na turnir, ki je navdihnil Eurofest. Tam bo nabiral nove ideje, vzpostavljal stike ter že začel s promocijo za naslednje leto.

ANA ZUPAN

Back to top button