Logar v Južni Koreji pozdravil okrepitev sodelovanja na področju gospodarstva

Zunanji minister Anže Logar se je danes v Južni Koreji srečal s predstavniki Korejske agencije za promocijo investicij ter predstavniki korejske gospodarske in industrijske zbornice. Logar je ob tem pozdravil načrtovano ponovno odprtje Korejske agencije za promocijo investicij v Sloveniji in obisk gospodarske delegacije v Sloveniji drugo leto.

Logar se je v okviru dvodnevnega obiska v Južni Koreji danes srečal še z namestnico predsednika parlamenta Kim Sang-hee in predsednikom korejsko-slovenske skupine prijateljstva Kim Min-kijem, so sporočili z ministrstva.

Sogovorniki so potrdili željo po tesnejšem gospodarskem sodelovanju, prepoznali pa so tudi pomen Luke Koper kot pomembne vstopne točke za izvoz korejskih podjetij v Srednjo Evropo.

Minister se bo v torek, drugi dan delovnega obiska srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Chung Eui-yongom.

Namen obiska v Južni Koreji je nadaljevanje političnega dialoga in poglobitev dvostranskega sodelovanja med državama, še posebej na gospodarskem področju. Obisk pa je povezan tudi z uradnim odpiranjem veleposlaništva Slovenije v Seulu, kamor je bil pred kratkim napoten prvi slovenski rezidenčni diplomat v tej državi.

Kot je Logar pojasnil v intervjuju za časnik Korea JoongAng bodo veleposlaništvo odprli v prihodnjem mesecu ali dveh. “Smo v zadnji fazi odprtja veleposlaništva,” je povedal.

Minister je dodal, da je Slovenija veleposlanika že imenovala, ta pa je v državo prispel prejšnji teden. STA zaenkrat še čaka na odgovor MZZ, kdo bo prevzel vodenje veleposlaništva v Seulu.

Slovenija ima trenutno v Južni Koreji dva konzulata in sicer v prestolnici Seul in mestu Daegu na jugu države.

Source
STA
Back to top button