LIDE izvolila Zorčiča za enega od predsednikov, možni so največ trije

Predsednik DZ Igor Zorčič je bil na današnjem ustanovnem kongresu nove stranke Liberalni demokrati (LIDE) izvoljen za člana njenega predsedstva, oziroma za enega od predsednikov. Kot je namreč dejal v izjavi za medije po kongresu, je statut nove stranke ustrojen tako, da omogoča povezovanje z drugimi akterji in do tri predsednike.

 

 

Na današnjem ustanovnem kongresu so sprejeli statut in program. Ta je po Zorčičevih besedah liberalen, po številnih vprašanjih pa stranko po njegovi oceni umešča v politično levo sredino.

“Bistveno pa je, da se ne osredotoča okoli osrednjega igralca, osebe, temveč okoli programa,” je dejal. Program, kot je zapisan, je sicer abstrakten, a je po Zorčičevih besedah “ideološki kompas za pripravo volilnega programa”.

Pred stranko bodo ob registracijskih postopkih tudi aktivnosti v smeri povezovanja z drugimi akterji. Stranka je namreč po Zorčičevih besedah pripravljena na povezovanje in tako je ustrojen tudi statut. Tako so danes ob volitvah članov v svet stranke tudi tam “z namenom povezovanja” pustili odprta mesta. “Tako da nas v prihodnjih dneh čakajo številni pogovori,” je dejal Zorčič. Pri čemer pa ni želel razkriti, s kom se pogovarjajo oziroma koga vidijo kot morebitnega partnerja.

Source
STA
Back to top button