Koritnik za kadrovsko krepitev upravnih enot

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je na današnjem srečanju z načelniki upravnih enot Podravske regije izpostavil kadrovsko krepitev upravnih enot, vzpostavitev klicnega centra in podaljšan delovni čas. Vsem prebivalcem želijo zagotoviti ustrezen dostop do storitev na upravnih enotah, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

V Podravski regiji bodo delovni čas ob sredah do 18. ure podaljšali na upravnih enotah Lenart, Pesnica in Slovenska Bistrica.

Na srečanju so se načelnice in načelniki upravnih enot ter minister Koritnik pogovarjali o ukrepih za lažjo dostopnost upravnih storitev v povezavi z epidemijo covida-19, preobremenjenosti in povečanemu obsegu dela v upravnih enotah.

Oddaja zahtevka za pridobitev smsPASS je zaradi povečanega interesa za izdajo kvalificiranih digitalnih potrdil SIGEN-CA začasno omogočena tudi na drugih lokacijah, na cepilnih mestih, centrih za socialno delo in finančnih uradih.

Koritnik se je v Podravju na delovnem srečanju sestal tudi z županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek in podžupanom občine Lenart Francijem Ornikom.

V popoldanskem delu programa pa je minister obiskal Art kamp v Mestnem parku Maribor, kjer se je seznanil z dobrimi praksami nevladnih organizacij v regiji. V pogovoru je izpostavil, da nevladne organizacije pomembno sooblikujejo kulturne in socialne vsebine širše v regiji, pa tudi v mestu Maribor, v sodelovanju z občino in javnimi zavodi, so zapisali v sporočilu za medije.

Vlada RS je danes na regijskem obisku v Podravju. Vladna ekipa se je zjutraj sestala na delovnem posvetu, nato so potekali ločeni programi ministric in ministrov, obisk pa bodo zaključili v Avditoriju Generala Maistra v Centru vojaških šol na javni tribuni, na kateri se bodo srečali z župani, gospodarstveniki in drugi nosilci razvoja v regiji.

Source
STA
Back to top button